2 жовтня 2019 року в читальній залі науково-технічної бібліотеки Льотної академії Національного авіаційного університету відбулися установчі збори по створенню туристичного клубу «Крила мандрів» Льотної академії. Передумовами до створення клубу стало те, що вже другий рік в академії плідно працює секція спортивного туризму, команди академії брали участь в обласних туристських змаганнях, захищали честь Кіровоградської області на Всеукраїнських змаганнях, пройшли водний похід І категорії складності по річці Синюха в залік Чемпіонату України зі спортивних туристських походів серед студентської молоді.

Турклуб створено з метою формування здорового способу життя у курсантів, студентів, викладачів, працівників Академії, що забезпечують діяльність Академії, громадян міста Кропивницького, задоволення потреб членів Турклубу в туристському, спортивному, освітньому, духовному й культурному розвитку, розвитку та пропаганди різних видів спортивного туризму серед молоді.

48 учасників зборів розглянули питання створення туристичного клубу, вибрали голову клубу та його заступника, раду туристичного клубу. Важливим є те, що до створення клубу долучилися не тільки курсанти і студенти, а й викладачі академії, допоміжний персонал. Головою турклубу обрано аспіранта академії Миколу Олексина – керівника секції спортивного туризму, заступником – Олександра Колотуху – завідувача кафедри менеджменту, економіки та туризму, майстра спорту з туризму. Обрано раду клубу у складі 9 осіб. Тож хай наших туристів покличе у мандри дорога …