Розпочала новий навчальний рік Кіровоградська Мала академія наук учнівської молоді. 19 жовтня 2019 року на базі Льотної академії Національного авіаційного університету відбулися консультаційні заняття всіх відділень і секцій Малої академії.

Керівництво Малої академії підвело підсумки співпраці двох закладів за 2018-2019 навчальний рік. З 23 переможців та призерів ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України п'ятеро були підготовлені викладачами Льотної академії. По викладачах це – Ковальов Юрій Григорович (2 переможця в секціях теоретична фізика та екологічно безпечні технології та ресурсозабезпечення); Лефтор Вадим Васильович (2 переможця в секціях астрофізика та космічні дослідження, астрономія та астрофізика); Миргородська Олена Леонідівна (1 переможець в секції географія та ландшафтознавство). Крім того з учнями-членами МАН в минулому навчальному році плідно працювали Задорожна Оксана Володимирівна (керівник секції авіа- та ракетобудування, машинобудування та робототехніки), Колотуха Олександр Васильович (науковий керівник відділення наук про Землю); Якуніна Ірина Леонідівна (керівник секції матеріалознавства). До складу членів журі обласного етапу конкурсу-захисту залучалися Бондарчук Світлана Віталіївна (голова журі секції загальної біології, зоології, ботаніки), Корінна Ольга Валеріївна та Коваленко Оксана Павлівна (члени журі секції географії та ландшафтознавства, геології, кліматології та метеорології, гідрології).

У 2019-2020 році Мала академія наук продовжить співпрацю з такими викладачами Льотної академії: Колотуха О.В. – науковий керівник відділення наук про Землю; Задорожна О.В. – керівник секції авіа- та ракетобудування, машинобудування та робототехніки; Ковальов Ю.Г. – керівник секції теоретичної фізики; Лефтор В.В. – керівник секції  астрономії та астрофізики; Миргородська О.Л. – керівник секції географії та ландшафтознавства; Якуніна І.Л. – керівник секції матеріалознавства.

Керівництво Малої академії наук щиро вдячне Льотній академії за творчу та плідну співпрацю і сподівається на високі досягнення.