Першими відвідувачами лабораторій безпілотних літальних апаратів та робототехніки після ремонту стали вчителі інформатики Кіровоградського району. Керівники Центру БПЛА Юрій Ковальов та керівниця Центру робототехніки Оксана Задорожна провели для них семінар «Освітня робототехніка та основи управління і конструювання безпілотних літальних апаратів як елемент STEM-освіти».

Зокрема, вчителі ознайомилися з сучасними освітніми наборами конструкторів з робототехніки, які можна використовувати під час вивчення різних тем з інформатики, фізики, математики. Це дозволяє сформувати в учнів системні знання та зробити уроки більш сучасними, цікавими та наближеними до реалій розвитку ІТ-технологій в світі.

Також вчителі на практиці ознайомилися з різними типами безпілотних літальних апаратів мультикоптерного типу та комп’ютерними сервісами для розрахунку їхніх параметрів. Найцікавішим фрагментом занять стало відпрацювання практичних навичок управління квадракоптерами.

Знайомство з академією та її перспективами розвитку презентували для вчителів інформатики району начальник академії Сергій Неділько та заступники начальника Олександр Чумак та Віктор Кухаренко. Вони розповіли про швидкі темпи розвитку авіації та підвищення попиту на авіаційних фахівців різного профілю. Також наголосили на унікальних можливостях, що відкриваються для курсантів Льотної академії – додатково опанувати професію оператора безпілотника, яка швидко та агресивно захоплює ринок праці.

Сподіваємося на подальшу співпрацю! І завжди ласкаво просимо до академії!