В Льотній академії НАУ на факультеті менеджменту, кафедра права та правового регулювання авіаційної діяльності провела засідання круглого столу під назвою «Права людини. Забeзпeчeння прав людини в Україні на сучасному етапі розвитку державності» приурочений прийняттю Загальної декларації прав людини, та спрямований на підвищення обізнаності курсантів/студентів та викладацького складу щодо міжнародних стандартів прав людини та механізмів їх реалізації та захисту і з метою запобігання дискримінації та насильства в суспільстві в цілому.

Питання прав людини є найважливішою проблемою внутрішньої та зовнішньої політики всіх світових держав. «Основні права і свободи людини становлять підвалини справедливості, миру і бeзпeки всього світового співтовариства, і тому мають всесвітнє значення», - саме так стверджували всі учасники нашої великої аудиторії!В обговоренні даної теми приймали участь не лише науковці, студенти/курсанти, а й головний спеціаліст відділу супроводження сертифікаційних процедур та справ про правопорушення у галузі цивільної авіації юридичного управління Державіаслужби - Матвєєв Є.А.; регіональний представник Уповноваженого ВРУ з прав людини в Кіровоградській обл. - Кошовий В.О.; регіональний координатор Уповноваженого ВРУ з прав людини - Жученя В.С.;  представники Кропивницького НДEКЦ МВС, - зокрема: - завідувач сектору біологічних досліджень - Ворона С. О., завідувач дактилоскопічних досліджень - Антонeнко В.О., завідувач сектору технічного дослідження документів - Носенко Ю. С.; завідувач сектору досліджень у сфері інформ. технологій - Лозовий А. М.,  судові експерти - Смоколіна В.В., Ваніна О.В., Гордієнко Д.С., Мусієнко О.С., Плам О.А., Луговська О.В., Горобець А.О., Коротков І. М, Конев Л.М., Мітяй Ю.В.,  Орлик О.В. та інші.

Хочеться підкреслити, що в роботі круглого столу, активну участь прийняли і наші постійні гості, а саме: заступниця начальника відділу просвітництва та надання безоплатної правової допомоги Кропивницького МЦ з надання безоплатної вторинної правової допомоги - Миронeнко А. О.; ціла плеяда Національної асоціації адвокатів України, зокрeма: - Дудник А.М., - адвокат Національної асоціації адвокатів України;Шeпeлeнко А. О., - адвокат, заступник Голови Кропивницького відділення ГО《Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу».

При обговоренні питань сьогодення, представники правових професійних об’єднань посилались не лише на норми вітчизняного законодавства, - а й на норми міжнародного законодавства, підкреслюючи те, що наявність прав і свобод, ступінь їх реалізації є основним критерієм визначення розвитку демократії будь-якої держави.

За інформацією кафедри права
та правового регулювання авіаційної діяльності