Перше, що відчуваєш, коли потрапляєш в академію – її потужну енергетику, створену поколіннями мужніх, сильних та талановитих авіаторів, які навчалися та працювали тут.

 Історія  нашого льотного навчального  закладу розпочалась в далекому 1951 році. Заклад мав декілька етапів розвитку від військового до цивільного, від середнього до вищого навчального закладу.Ми горді тим, що за ці роки академія підготувала понад 118 тисяч авіаспеціалістів, в тому числі більше 5 тисяч спеціалістів для 81 країни світу.

Академія – це значно більше, ніж навчальний заклад. Це об’ємний науково-навчально-виробничий комплексз аеродромами, навчальними літаками, авіаційно-технічною базою та тренажерними комплексами. Але насамперед – це великий колектив, відданий своїй справі людей. Людей, які у період розквіту та у складні часи робили все, щоб велика авіаційна родина зростала, поповнювалась новими вихованцями, які працюють на благо України та створюють імідж українського авіатора у міжнародній спільноті.

Щиро вітаю усіх ветеранів, працівників, випускників, курсантів та студентів академії зі святом! Давайте і надалі разом творити славетну історію Льотної академії Національного авіаційного університету!

З повагою
в.о. начальника академії Сергій Юлдашев