У контексті співпраці закладів вищої освіти та з метою реалізації програм академічної мобільності у Льотній академії НАУ для аспірантів денної і заочної форм навчання 06 жовтня 2021 року була проведена гостьова лекція з теми «Основи дисертаційного дослідження: нормативні та наукові аспекти» (онлайн). Лекцію провів Діденко Олександр Васильович – доктор педагогічних наук, професор, головний науковий співробітник науково-організаційного відділу Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

Олександр Васильович зосередив увагу здобувачів на вимогах ключових нормативних документів з підготовки та захисту наукових досліджень,зокрема акцентував на структурі дисертаційної роботи, на важливості коректного формування науково-категорільного апарату дослідження,а також наголосив на тому, що завдання дослідженнямають відбивати структуру послідовних кроків дослідника на шляху досягнення кінцевої мети наукового пошуку тощо.

Вдячні здобувачі брали активну участь в обговоренні матеріалів лекції, уважно слухали цікаві коментарі та мудрі настанови шановного авторитетного вченого і запросили його на наступну зустріч в осяжному майбутньому.

Презентація «Основи дисертаційного дослідження: нормативні та наукові аспекти».

 

За інформацією завідувача кафедри професійної педагогіки
та соціально-гуманітарних наук,
доктора педагогічних наук,
професора Тетяни Степанівни Плачинди