06.10.2021 року на базі Льотної академії НАУ в он-лайн режимі відбувся круглий стіл, на порядку денному якого було обговорення специфіки професійної діяльності фахівців з аварійного обслуговування на авіаційному транспорті та освітньо-професійної програми «Аварійне обслуговування та безпека на авіаційному транспорті». 

У заході взяли участь т.в.о. декана факультету ЛЕОПР, кандидат технічних наук, доцент Анатолій Залевський, завідувач кафедри пошуку, рятування, авіаційної безпеки та спеціальної підготовки, доктор педагогічних наук, професор Геннадій Лещенко, начальник служби пошуково-рятувального забезпечення польотів ПрАТ МААК «УРГА»Андрій Гальміз, викладачі кафедри пошуку, рятування, авіаційної безпеки та спеціальної підготовки та курсанти, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Аварійне обслуговування та безпека на авіаційному транспорті».

З вступним словом виступив Геннадій Лещенко, який наголосив на важливості залучення, на сучасному етапі розвитку суспільства, до процесу професійної підготовки фахівців у ЗВО роботодавців, органів державної влади та місцевого самоуправління, громадських організацій та інших зацікавлених осіб.

Особливий інтерес та жваве обговореннясеред курсантів викликала доповідь Андрія Гальміза про специфіку професійної діяльності фахівців з аварійного обслуговування на авіаційному транспорті, в якій акцентувалась увага на тому, що люди, які обирають дану спеціальність, мають йти не лише за покликанням, а сприймати свою професійну діяльність як певну життєву місію.

Окремим питанням було обговорення освітньо-професійної програми «Аварійне обслуговування та безпека на авіаційному транспорті», під час якого представником стейкхолдера було висловлено низку пропозицій щодо її удосконалення, які будуть враховані у подальшій роботі.

За інформацією завідувача кафедри
пошуку, рятування, авіаційної безпеки
та спеціальної підготовки Геннадія Лещенко.