Першокурсники факультету менеджменту долучилися до загальнонаціональних заходів вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, вшанування пам’яті громадян, які загинули під час Революції Гідності у боротьбі за ідеали демократії, права та свободи людини, європейське майбутнє України, завдяки яким було змінено хід історії нашої держави.

Тематична он-лайн лекція почалася з хвилини мовчання. Здобувачі вищої освіти здійснили історичний екскурс у події зими 2014 року, ознайомилися з хронологією масових акцій громадянського протесту в Україні, історичним і суспільним значенням Революції Гідності та її трансформацією у визвольну війну проти російських окупантів.

За допомогою презентації фотодокументів студенти дізналися про життєпис героїв Небесної Сотні, особливу увагу було приділено героїзму уродженця нашого краю Віктора Чміленка.

Не залишила нікого байдужим літературно-поетична композиція «Вони боролися за єдність України». Студенти декламували поетичні рядки, сплетені у патріотичну мозаїку «Вірші, написані Майданом».

Майбутні фахівці в галузі права (група 1011П) взяли участь в обговоренні питання «Значення Революції гідності для формування української державності та нації». Виступаючі наголосили на важливості подій, які сталися під час Революції гідності та змінах, що відбулися в кожному з нас, адже прагнення до свободи та зміни в державі неможливі без участі громадян країни. Пропонована проблематика спонукала студентів до осмислення тих явищ, які зробили можливим увесь тисячолітній рух українців до власної державності, до власної незалежності, до самоусвідомлення духовно-інтелектуальної ідентичності.

Модераторка заходів:
доцентка кафедри професійної педагогіки та соціально-гуманітарних наук,
к.і.н. Ірина Романько