Згідно наказу начальника Льотної академії НАУ «Про проведення І етапу Всеукраїнської студентської Олімпіади у 2021/2022 н.р.» з метою підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, пошуку обдарованої студентської молоді та стимулювання їх творчої праці, упродовж лютого 2022 року в дистанційному форматі тривала Олімпіада з навчальної дисципліни «Історія авіації» серед здобувачів вищої освіти факультету льотної експлуатації та обслуговування повітряного руху, які навчаються за спеціальністю «Авіаційний транспорт».

До Інтернет-змагання знавців історії світової та української авіації долучилося 42 учасника – курсанти 113, 114, 211, 511, 611, 711 та 811 груп.

З огляду на карантинні обмеження, Олімпіада носила творчо-пошуковий характер: виконання евристичних завдань з актуальних питань авіаційної історії, що вимагало активного застосування компетентностей з пошуку інформації, її опрацювання, роботи з історичними джерелами, а також використання знань, набутих у процесі навчання.

Під час захисту творчих робіт учасникам Олімпіади довелося продемонструвати не лише глибокі знання з різних періодів історії, але також і здатність до максимальної розумової концентрації й швидкого прийняття рішень.

Призові місця розподілилися наступним чином:

І місце – Тичківська Елізабет (114 група);

ІІ місце поділили Павленко Анна (711 група) та Лук`яненко Нікіта (114 група);

ІІІ місце посіли Сотник Наталія (611 група) та Нетус Марія (811 група).

Результати першого туру Олімпіади з історії авіації в ЛА НАУ виразно свідчать про те, що кафедрі професійної педагогіки та соціально-гуманітарних наук вдається активізувати інтерес здобувачів освіти технічних освітньо-професійних програм до вивчення гуманітарних дисциплін. Значною мірою це зумовлено інноваційними підходами до викладання, тісним поєднанням освітніх та виховних завдань. Робота ця є особливо важливою для виховання громадянина, що усвідомлює себе представником української нації.

Сердечна подяка всім, хто взяв участь в інтелектуальній події, за наполегливість у навчанні та грунтовні знання з історії авіації. Вітаємо переможців і зичимо подальших освітніх та наукових успіхів!

За інформацією доцентки кафедри професійної педагогіки
та соціально-гуманітарних наук Ірини Романько