Гуртожитки Льотної академії від початку повномасштабного вторгнення росії прихистили чимало тих, хто тікає від війни або ж залишився без домівки. Хтось залишається перепочити на кілька днів і рушає далі, хтось залишається довше.

Сьогодні спільними зусиллями Льотної академії НАУ, Кіровоградської обласної філармонії, Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. І. Чижевського, ГО «Європейський шлях 4.0» за підтримки Міжнародного фонду соціальної адаптації намагалися хоч не надовго відволікти від тривог та проблемлюдей, які не за своєю волею зараз далеко від дому.

З ініціативою влаштувати концерт виступив ансамбль народної та сучасної музики «Єлисавет-ретро» Кіровоградської обласної філармонії. Також до заходу долучилися фахівці Кіровоградської обласної універсальної наукооїа бібліотеки ім. Д. І. Чижевського, які запросили усіх приходити у бібліотеку читати книжки, розповіли про ресурси бібліотеки для забезпечення онлайн навчання та творчі майстер-класи й лекції для дітей та дорослих.

На завершення заходу активісти ГО «Європейський шлях 4.0» передали продуктові набори для 20-ти сімей та солодкі смаколики для дітей, що живуть у гуртожитках академії. Така допомогастала можливою завдяки участі у проєкті Міжнародного фонду соціальної адаптації «Про надання допомоги особам, постраждалим від бойових дій», підтриманим Королівством Норвегія.

Участь у заході взяли сім’ї з Харкова, Дніпра, Броварів, Донецької та Луганської областей.