17 червня 2022 року об 11.00 в Обласній універсальній науковій бібліотеці ім.Д.Чижевського відбудеться презентація двох наукових доробків д.г.н., завідувача кафедри туризму та авіаційних перевезень Льотної академії Національного авіаційного університету О.В. Колотухи – електронного туристського словника та наукової монографії.

Колотуха О.В. Словник спортивного туризму та активної рекреації (електронний словник-довідник). У словнику викладено тлумачення основних термінів та понять, що використовуються у теорії та практиці спортивного туризму та активної рекреації. Видання включає майже 3000 термінів та більше 2500 статей з географії спортивного туризму та активної рекреації, туризмології, систематизації спортивного туризму та активної рекреації й туристсько-спортивної практики.
Для науковців, широкого загалу фахівців з туризму, студентів географічних та туризмознавчих спеціальностей.

Наукова монографія «Географія спортивного туризму та активної рекреації України». Автори: Колотуха О.В. – доктор географічних наук, завідувач кафедри туризму та авіаційних перевезень Льотної академії Національного авіаційного університету та Колотуха І.О. – кандидат географічних наук, доцент кафедри регіоналістики і туризму Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана.
У монографії розглядаються теоретико-методологічні засади дослідження ресурсного потенціалу спортивного туризму та активної рекреації, обґрунтовано виділення такої категорії туристських ресурсів як спортивні рекреаційно-туристські ресурси, здійснено оцінку ресурсного потенціалу видів спортивного туризму та активної рекреації України, виконано туристсько-спортивне районування території країни.
Науковий доробок призначений для науковців, широкого загалу фахівців з туризму та активної рекреації, студентів туризмознавчих спеціальностей.