23 вересня першокурсники КЛА НАУ набору 2016 року пройшли церемонію посвяти в курсанти, склали присягу на вірність обраними спеціальностями та авіації і з цього моменту перейшли на якісно новий рівень свого світосприйняття. Така вже традиція в льотній академії - спочатку ті, хто зарахований на навчання, повинні адаптуватися до нових реалій, зрозуміти яку відповідальність вони беруть на себе, вирішивши стати авіаторами, прийняти її і остаточно погодитися з підвищеними вимогами до професійної надійності, а вже після всього цього з повним правом називатися «курсант».

Схвильовані і радісні гарним ладом марширували першокурсники до місця церемонії Алеєю Авіаторів перед розміщеними там ликами великих льотчиків. А в залі для глядачів ДК «Авіатор», не стримуючи емоцій, дружно і злагоджено вторили лідеру: «Клянемося! Клянемося! Клянемося! ». Батьки винуватців не намагалися приховувати гордість за своїх відразу подорослішали і споважнілих дітей.

Низку привітань і настанов відкрив начальник академії, д.т.н., професор Неділько, С.М. який на найближчі 4 роки прийняв від тат і мам відповідальність за цих юнаків і дівчат, взяв зобов'язання по їх професійному становленню і формуванню. Промову від Ради Старшин оголосила курсант факультету менеджменту Карина Хван, виступили представники п'ятого і першого курсу, прозвучало слово від батьків. У подарунок для новоспечених курсантів звучали номера курсантського художньої самодіяльності.

Свято вийшло, як і очікувалося, світлим і радіснім. Новенькі заліковки, отримані першокурсниками вранці того ж дня, - як цілина, яку кожному треба буде обробити і засіяти. Вітаємо новобранців з цим важливим етапом в їх житті і щиро бажаємо, щоб в цих заліковку абсолютно вчасно з'являлися тільки позитивні записи!

Центр громадських зв'язків КЛА НАУ