Процес перепідготовки чергової групи колишніх військовослужбовців цивільної спеціальності з одночасною соціально-психологічною адаптацією на базі КЛА НАУ підходить до логічного завершення. І кожен слухач вже мав би визначитися з перспективами своєї зайнятості, бізнес-сформувати план або намір працевлаштування.

 Однак, існує ще один блок інформації, актуальної для людей, які перебувають на етапі кардинальної зміни діяльності, в складному адаптаційний до нових умов життя періоді. Це можливість додаткового заробітку. Без офіційного працевлаштування. У вільний час. У міру сил, бажання і фінансових потреб. У сучасному світі такий вид діяльності називається фріланс, а той, хто так працює - фрілансер. Найбільш популярною є можливість пошуку замовлень в інтернеті. Попередні гості курсів вже ділилися зі слухачами інформацією про те, як можна заробляти в Фейсбуці http://www.klanau.kr.ua/index.php/ru/home-ru/news/1179-sotsialnye-seti-eto-ne-tolko-aktualno-i-interesno-no-i-polezno-dlya-samopiara-i-prodvizheniya-tovarov-i-uslug , виконуючи певні функції http://www.klanau.kr.ua/index.php/ru/home-ru/news/1210-nuzhna-interesnaya-i-pribylnaya-rabota-zaprosto-no-nado-ne-lenitsya . Поділитися своїм досвідом роботи прийшов і один з випускників попередньої групи слухачів - Геннадій Андрющенко. Звільнений у запас офіцер, учасник АТО, Геннадій відкрив для себе абсолютно нову сферу діяльності і розповів своїм колегам про те, як сам колись адаптувався до нових реалій, як шукав застосування своїм здібностям, що знайшов і чим займається. Так, слухачі дізналися про роботу копірайтера - людини, яка пише на замовлення статті та інші тексти, відповідно до зазначених темами і вимогами. Вийшов дуже цікавий і корисний діалог. Погодьтеся, знання про те, як можна заробити нехай невелику, але все-таки суму реальних грошей, для людини, що втратив звичний джерело доходу, є дуже цінним.

Від імені всіх слухачів і «Клубу українсько-норвезького партнерства» ще раз висловлюю подяку Геннадію Андрющенко за сприяння в соціально-психологічної адаптації звільнених у запас військовослужбовців і членів їх сімей та бажаю успіхів і процвітання!

Ольга Кушнір