Новий рік в стінах Льотної академії почався з ретельної підготовки до другого Міжнародного хакатону - Global Game Jam 2017. Нагадаємо, що академія була і залишається єдиною локацією в Україні, де програмісти і любителі, професіонали і початківці  можуть позмагатися у створенні комп'ютерних ігор. Завдання заходу полягає в тому, щоб за 48 годин створити гру на певну тему, яку учасники дізнаються безпосередньо на хакатоні (форум розробників, під час якого фахівці з різних областей розробки програмного забезпечення (програмісти, дизайнери, менеджери) спільно працюють над вирішенням якої-небудь проблеми.). Кількість учасників зростає в геометричній прогресії, і ми впевнені, що така тенденція залишиться і надалі. Статистика свідчить: Україна займає почесне місце в 50ці з 705 локацій по всьому світу за кількістю любителів створення таких ігор.
   В цьому році брали участь 31 команда, з різних куточків нашої країни. За допомогою креативного мислення і знань програмування нашими учасниками була створена 31 гра на тему «Хвилі». Так само, хотілося б відзначити, що вікових обмежень в цьому конкурсі немає - беруть участь і діти, і дорослі.
  Завдяки відповідальній роботі компетентного журі приємним завершенням даного заходу було підбиття підсумків та оголошення результатів. Приз глядацьких симпатій забрала гра «Picture in music» команди з Новопразької школи Олександрійського району. Дружньою роботою цієї команди зібраний музичний оркестр роботів з конструктора LEGO. П'яте місце посіла гра «Space Signal», виконана командою з Харкова, четверте місце - учасники зі столиці з грою «Bat and Dolphin», третє місце - творці з Кропивницького з грою «Plop», друге місце - гра «Wind fighters» та учасники з Одеси. І перше місце, одноголосно, забрала команда з Харкова з грою «Rock a Wave». Переможці були нагороджені цінними подарунками від партнерів Global Game Jam.
    Бажаючим гостям і учасникам випала можливість відвідати справжнісінький льотний тренажер: посидіти за штурвалом, спробувати себе в керуванні літаком і виконати віртуальний політ.
   Хочеться висловити подяку керівництву Льотної академії, в особі Начальника Неділько Сергія Миколайовича, оргкомітету, партнерам, учасникам і гостям. А також особливу подяку координатору Хакатона в Україні, Ізвалову Олексію Володимировичу, за його безмежний запас енергії.
     Чекаємо Вас на наступному хакатоні !!!

Крістіна Кожа