Старт освітнього проекту «Авіатор 2018» в цьому році був покладений в Кіровоградській льотній академії НАУ. Цього тижня відбулося урочисте відкриття конкурсу. До участі в конкурсі запрошуються студенти технічних вищих навчальних закладів України. На кону привабливий приз - поїздка до Великобританії на Міжнародний авіасалон Фарнборо.

Проект уже сьомий рік поспіль проводиться благодійним Фондом Бориса Колеснікова. За цей час він охопив усі провідні технічні вузи України, привернув увагу 12 000 студентів, а 400 з них стали переможцями «Авіатора» і відвідали кращі авіафоруми світу - Фарнборо в Лондоні і ЛеБурже в Парижі.

Під час урочистого відкриття конкурсу організатори презентували оновлений склад журі. Його традиційно очолив відомий авіаконструктор Дмитро Ківа. Допомагати в суддівстві йому будуть: Антон Волов - випускник Гарвардського університету і володар стипендії «Майбутні лідери в транспорті» центру дослідження проблем транспорту EnoCenterforTransportation (США); Максим Гладских - керівник департаменту з академічних зв'язків і навчання персоналу «Прогресстех-Україна»; Євген Іванов - директор представництва Emirates в Україні; Сергій Хижняк - менеджер з транспорту Фіналу Ліги чемпіонів УЄФА 2018; Олександр Черепанов - директор з координації та підтримки виробництва в компанії «Інтеравіа».

Експерт авіаційної галузі Сергій Хижняк зазначив, що радий приєднатися як член журі до масштабного конкурсу для студентів, адже «Авіатор» грає важливу роль в житті молодих фахівців. «Ті розробки та новинки, які хлопці бачать під час відвідин європейських форумів, в Україні вони не знайдуть», - сказав Сергій Хижняк.

Зареєструватися для участі в конкурсі «Авіатор 2018» можуть студенти технічних спеціальностей всіх форм навчання до 25 років включно, в тому числі молоді спеціалісти і аспіранти. Реєстрація відкрита на сайті Фонду www.kolesnikovfund.org до 5 грудня.

Конкурс пройде в чотири етапи з грудня 2017 року по квітень 2018-го в вузах-учасниках. Студенти продемонструють свої знання з історії та теорії авіації, технічних дисциплін, англійської мови. До фіналу дійдуть 200 конкурсантів, вони представлять на суд експертного журі власні проекти. 12 квітня, в Міжнародний день авіації і космонавтики, будуть оголошені сто переможців, які й вирушать до Великобританії на Міжнародний авіасалон Фарнборо.

Нагадаємо, в проекті «Авіатор 2017» взяли участь 6 500 студентів технічних спеціальностей з 44 ВНЗ України. Серед них і курсанти академії, 12 з них виявилися в списку 100 щасливчиків, які відвідали авіафорумЛеБурже в Парижі.