6 грудня, у День Збройних сил України, першокурсники Кіровоградської льотної академії, які нещодавно поповнили ряди ГО «Всеукраїнське реєстрове козацтво», привітали зі святом бійців АТО, що знаходяться на лікуванні в обласному госпіталі.

Курсанти подарували бібліотеці книги, передані Міжнародним фондом соціальної адаптації і особисто його президентом – Володимиром Сергійовичем Рубцовим. Ця література розповідає про Норвегію та багатовікову історію українсько-норвезьких відносин. Користуючись нагодою, курсанти проінформували військовослужбовців, які проходять реабілітацію, про корисну та шляхетну місію проекту «Україна – Норвегія».

Від імені 17-ї та 27-ї рот п’ятнадцять курсантів подарували засоби гігієни та власноруч написані листи. Кожен зумів знайти наповнені теплом і любов’ю слова подяки, шани, вдячності. Особливо зворушливими були привітання Лізи Ольхової, яка приїхала на навчання із Сєвєродонецька, та Даніїла Дрюченка із Тореза (це місто тимчасово знаходиться в руках окупантів).

Щирість курсантів не залишила байдужим жодного з бійців, у декого з них навіть сльози навернулись. Вдалося коротко поспілкуватись: курсанти розпитували про війну, розповідали про свої мрії.

Доземний уклін воїнам-захисникам, завдяки яким мрії нашої молоді обов’язково здійсняться!

Доцент кафедри професійної педагогіки та 

соціально-гуманітарних наук

Ірина Романько