25 січня 2018 року пішов з життя пілот першого класу, Почесний працівник авіаційного транспорту України Рубець Михайло Іванович.

Народився він 3 червня 1943 року в селі Близня Ружанського району Брестської області. А у 1960 році прийняв доленосне рішення – вступив на навчання в Краснокутське льотне училище цивільної авіації. Відтоді він пов’язав своє життя з авіацією назавжди.

Томський об'єднаний авіаційний загін Західно-Сибірського територіального управління цивільної авіації, потім Хабаровський другий об'єднаний авіаційний загін Далекосхідного управління цивільної авіації. У 1967 році був допущений до польотів як командир літака Ан-2, а в 1970 році став командиром ланки.

Перше знайомство з Кіровоградською ШВЛП він отримав у 1973 році, коли приїхав для перенавчання на турбогвинтовий багатодвигунний пасажирський літак Ан-24. Після закінчення перенавчання повернувся до Хабаровська, а у 1974 році вступив до Академії ЦА на командний факультет. Після закінчення навчання призначений заступником начальника з льотної підготовки в Ризьке технічне училище ЦА. З 1 березня 1987 року Михайло Іванович Рубець затверджений на посаді начальника Кіровоградського вищого льотного училища цивільної авіації. У 1996 році захистив кандидатську дисертацію, а в 1997 році йому присвоєно звання професор кафедри безпеки польотів. 28 років свого життя він присвятив Льотній академії, з яких 21 рік був її ректором.

За багаторічну і сумлінну працю з підготовки авіаційних кадрів нагороджений орденом «За заслуги» III ступеня, Почесною грамотою Верховної Ради України, Нагрудним знаком «Відмінник Аерофлоту». Йому присвоєно звання «Почесний працівник авіаційного транспорту України». Він пілот 1-го класу, а його загальний наліт становить понад 12000 годин.