Компанія Safeus Drone з Південної Кореї зацікавилась можливістю виробництва дронів на базі Технопарку «Flight City 4.0» Льотної академії НАУ. Про це йшлося під час дводенних переговорів між керівництвом академії та представниками керівництва компанії Safeus Drone.

У складі південнокорейської делегації до академії завітали Квак Унг Шин - віце-президент Safeus Drone, Пек Синг Дже - проект-менеджер Safeus Drone, Парк Ду Хьок - президент Software Factory та Шин Мо Се - директор маркетингу представництва Safeus Drone в Україні. Разом з начальником академії Сергієм Неділько вони обговорили плани подальшої співпраці, зустрілися з викладачами та курсантами, зацікавленими у роботі, пов’язаній з виробництвом та дослідженнями у сфері БПЛА.
Основною метою перебування наших партнерів було відпрацювання шляхів створення підприємства по виробництву дронів із залученням науковців та курсантів академії. Окрім електронних та відео презентацій своїх розробок, корейські партнери привезли для тестування в академії два зразки безпілотних літальних апаратів сільськогосподарського призначення, вантажопідйомністю 10 та 20 кг.
Приємно, що після ознайомлення із запропонованими зразками, курсанти команди «ЕскаДРОН 4.0» самостійно виконували випробування дрону. А під час проведення семінару для представників агробізнесу Кіровоградської області, що відбувся у рамках переговорів, саме курсанти проводили презентацію запропонованих зразків для фермерів.
Також в рамках візиту представники корейської компанії з виробництва дронів ознайомились з потребами споживача послуг та вимогами, що висувають фермери до функціональних можливостей дронів.
Під час перебування у Кропивницькому корейські бізнесмени зустрілися з заступником голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрієм Коломійцевим. Під час зустрічі вони розповіли про свої розробки у галузі виробництва сільськогосподарських дронів, а також про унікальну розробку огляду високовольтних ліній електропередачі за допомогою дронів. Також під час зустрічі Шин Мо Се зазначив, що корейська компанія зацікавлена у обміні досвідом з фахівцями академії, а також пропонує випробувати свої технології в українських реаліях і пристосовувати їх для українського споживача. Андрій Коломійцев, в свою чергу засвідчив підтримку облдержадміністрації спільним інноваційним проектам.