Громадський бюджет – це частина бюджету міста Кропивницького, з якого здійснюється фінансування заходів, виконання робіт та надання послуг, визначених безпосередньо членами територіальної громади та оформлених відповідно проектних пропозицій, які стали переможцями конкурсу. Як подати проект на конкурс, у чому особливості фінансування, коли розпочинається прийом заявок у цьому році та які проекти приймаються до розгляду? Про це курсантам академії розповіли фахівці міської ради Кропивницького. Та закликали активістів академії долучитися до участі у конкурсі.

Участь в обговоренні теми взяли заступник начальника академії Олександр Чумак та представники курсантського самоврядування. Зокрема, організатори заходу розповіли, що всі проекти, що подаються на конкурс класифікуються за трьома категоріями: малі, великі та соціальні. Малі проекти – це проекти, загальна вартість реалізації яких становить до 150 тисяч гривень. На такі проекти виділяється 40% загального обсягу громадського бюджету. Великі проекти – це проекти, загальна вартість реалізації яких становить від 150 тисяч до 1 млн. гривень. На такі проекти виділяється 50% загального обсягу громадського бюджету. Соціальні проекти - це проектні пропозиції, які спрямовані на покращення умов життєдіяльності та соціальної адаптованості людей з інвалідністю. На такі проекти виділяється 10% загального обсягу громадського бюджету.

Автором проекту може будь-який мешканець Кропивницького. Для цього необхідно вчасно подати проектну заявку встановленої форми. Але мало написати цікавий проект – щоб він переміг, він повинен отримати підтримку якомога більшої кількості кропивничан.

Присутні одразу ж почали обговорення можливих варіантів проектів. Звучали ідеї про облаштування території перед першим навчальним корпусом академії, створення зони відпочинку біля літака-пам’ятника, облаштування Алеї авіаторів від вул. Короленка до Будинку культури «Авіатор» та інші. 

Захід завершився, але процес обговорення вже вийшов далеко за межі аудиторії, де він відбувався. Запрошуємо всіх небайдужих працівників та студентів обговорити можливі варіанти. Звертайтеся зі своїми ідеями до Раді старшин. Адже часу формулювання ідеї залишилося не багато. Цього року заявки на фінансування приймаються з 1 по 30 квітня. Після чого, вони будуть опрацьовуватися фахівцями міської ради, а у вересні відбудеться конкурсне голосування, за результатами якого, кращі проекти будуть профінансовані у 2019 році.