Під час проведення науково-практичного семінару у Добровеличківці Добровеличківська районна державна адміністрація, Добровеличківська районна рада, Добровеличківське НВО, Льотна академія НАУ та компанія Safe Us Drone Республіки Корея засвідчили свої наміри щодо співпраці у напрямку створення при Добровеличківському НВО інноваційного технологічного центру підписанням Меморандуму про співпрацю.

Зокрема, партнери домовилися взаємодіяти для вирішення наступних задач:

  • Розробка та реалізація  пілотного проекту по впровадженню використання безпілотних літальних апаратів та адаптації технологій для потреб аграрних компаній громади задля підвищення ефективності аграрного бізнесу.
  • Розбудова інноваційного середовища на території громади, як протидії відтоку молоді з регіону.
  • Вирішення проблеми підготовки кадрів шляхом:

Сприяння створенню у школах гуртків технічної творчості, обладнаних сучасними робототехнічними конструкторами.

Для популяризації професії операторів безпілотних літальних апаратів створення дитячих команд з дрон-рейсингу (швидкісних перегонів дронів) та умов для їх тренувань.

Створення коворкінг-центру, як середовища для виховання сучасних ІТ-фахівців, що працюватимуть, в тому числі, у галузі розвитку технологій у сільськогосподарському бізнесі.

  • Створення на базі Добровеличківського НВО центру з обслуговування безпілотних літальних апаратів та підготовки операторів безпілотних літальних апаратів.
  • Залучення грантових програм та інших джерел фінансування для розвитку освітнього та виробничого потенціалу Добровеличківського району.

Крім того, в роботі семінару щодо впровадження ІТ-технологій у сільське господарство взяли участь представники агробізнесу району. Сприяння в організації заходу надав директор Кіровоградського центру розвитку місцевого самоврядування» Олег Яременко, який здійснює супровід утворення та розвитку ОТГ за підтримки програми U-LEAD.

Під час семінару фермерам було представлено зразки сучасних корейських дронів для використання у сільському господарстві.