25 вересня 2018 року у Льотній академії НАУ відбувся захід міжнародного масштабу - відкриття представництва корейської компанії SafeusDrone, що займається виробництвом безпілотних літальних апаратів та R&D центру з розробки безпілотних літальних апаратів.

На захід завітали високоповажні гості: Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Корея Лі Янг-Гу, голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Анатолійович Кузьменко, Народні депутати України Костянтин Володимирович Яриніч та Олександр Іванович Данченко, а також представники партнерських організацій, установ, навчальних закладів з Києва, Черкас, Добровеличківки, Олександрії та Кропивницького.

Перед початком презентації корейська делегація на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Лі Янг-Гу зустрілася з керівництвом академії. Під час спілкування з начальником академії Сергієм Миколайовичем Неділько, гості дізналися про історію нашого навчального закладу, його сьогодення та перспективи розвитку. Учасники делегації відвідали льотний тренажерний центр, аеродром, навчальні аудиторії, навчальний центр пошуку і порятунку та Алею авіаторів академії. Після чого приєдналися до гостей, що прибули на відкриття представництва компанії SafeusDrone.

Під час відкриття компанії почесні гості виразили сподівання, що сьогоднішня подія закладе основу тривалої та плідної співпраці задля розвитку інноваційного потенціалу обох держав та поглиблення дружньої співпраці між Республікою Корея та Україною.

У програму заходу увійшла демонстрація технологій використання безпілотних літальних апаратів для різних сфер економіки та державних структур України. Курсанти, учасники команди академії «ЕскаДрон 4.0» продемонстрували можливості дронів та свої вміння керувати ними. Зокрема, гості ознайомилися з можливостями використання дронів для обстеження лінії електропередач, дрону сільськогосподарського призначення, переглянули демонстрацію фрістайлу з використанням спортивних дронів, а також можливості використання безпілотників під час надзвичайних ситуацій.

Після чого Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Корея Лі Янг-Гу, голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій  Кузьменко, народний депутат України Костянтин Яриніч, президент компанії SafeusDrone Кварк Воонг Шин, начальник Льотної академії НАУ Сергій Неділько та генеральний директор українського представництва компанії SafeusDrone Шин Мо Се відкрили представництво компанії та провели коротку презентацію його напрямів роботи.

Сподіваємося, що відкриття представництва та науково-дослідницького (R&D) центру сприятиме укріпленню добрих стосунків між нашими народами, створенню спільних проектів та реалізації цікавих інноваційних ідей.