Надзвичайно насиченими та активними для академії став Міжнародний день студента – 2018. Розпочали святкування перемогою нашої команди у Брейн-ринзі. А продовжили цілою низкою цікавих зустрічей з журналістами, старшокласниками та випускниками.

У переддень Дня студента відбулося одразу три цікавих події. По-перше, до нас завітала знімальна група «Ранкової кави», що дозволило курсантам прямо в ефірі обласного телеканалу привітати одне одного зі святом.

По-друге, відсвяткувати 10-ту річницю випуску з льотки прийшли екс-курсанти 13-ї роти (пілоти 2008 року випуску). І правило «ТИХО ДОЛЖНО БІЫТЬ В БИБЛИОТЕКЕ» на 3 години було порушено із дозволу самого декана ФЛЕ. Жарти, спогади про навчання, перегляд старих фото та обмін історіями сьогодення змусили теперішніх курсантів та аспірантів посміхнутися і почати мріяти про своє майбутнє. Порівнюючи навчання тоді і сьогодні, уже успішні пілоти обмінювались досвідом з тими, хто лише починає свій шлях в авіації, в науці. Випускники власним прикладом довели, хто прагне – досягає.

Натхнені  прикладом старших товаришів, в цей же день курсанти взялися до втілення своїх мрій і розпочали участь у конкурсі «Авіатор», який дає шанс переможцям  відвідати Париж. Так продуктивно завершилася робоча п’ятниця у переддень  Дня студента.

А 17 листопада академія приймала у себе найрозумніших старшокласників області, що приїхали на заняття Кіровоградської малої академії наук.  Тільки юні науковці розійшлися по аудиторіях, як знов 317 аудиторія зустрічала нових гостей. Абітурієнтам та їхнім батькам у День студента було запропоновано прожити один день з життя студента-авіатора. Саме в такій спосіб цього разу організували День відкритих дверей. Гостям запропонували виставку - презентацію та консультації від представників випускових кафедр академії; зустріч з начальником академії, деканами факультетів та представниками приймальної комісії; екскурсії спеціалізованими авіаційними та диспетчерськими аудиторіями, авіаційно-технічною базою та аеродромом, а також музейним комплексом академії .

Олена Ковальова