13 березня 2019 року у Кіровоградській торгово-промисловій палаті відбувся регіональний форум «Інтеграція Цілей сталого розвитку на Кіровоградщині». Для участі в форумі було запрошено представників Льотної академії НАУ. Захід відбувався в рамках днів «Сталого розвитку» та був ініційований

Метою форуму став аналіз розвитку Кіровоградщини у відповідності до глобальних Цілей розвитку за світовою концепцією «Сталого розвитку» (гармонійного поєднання економічного, соціального та екологічного компонентів нашого буття) та розробка рекомендацій до стратегії розвитку області до 2027 року.

Однією з важливих компонентів у концепції сталого розвитку Кіровоградщини  є авіаційна складова, а саме відкриття міжнародного аеродрому, про що зазначав  у своїй доповіді директор департаменту інфраструктури та промисловості Кіровоградської ОДА Олександр Корнюша.

Інший аспект діяльності академії, що був відзначений під час форуму – це інноваційний розвиток та підтримка міжнародних конкурсів, таких як Global Game Jam, які сприяють досягненню однієї з Цілей сталого розвитку, а саме Ціль №9 «Створення стійкої інфраструктури, сприяння всеохоплюючій і сталій індустріалізації та інноваціям».  

На запрошення організаторів представники академії взяли участь в роботі фокус-групи «Промисловість, інновації та інфраструктура», де внесли свої пропозиції щодо розвитку авіаційної галузі області – відкриттю міжнародного аеродрому, ефективних методах залучення талановитої молоді та формуванню кадрового потенціалу в інноваційних сферах діяльності та створенню дієвих механізмів по залученню грантових ресурсів для розвитку регіону. За словами організаторів заходу, пропозиції будуть опрацьовані фахівцями та враховані при складанні Стратегії розвитку нашої області на 2021-2027 рр.