3 квітня 2019 року відбулася Конференція курсантів та студентів Льотної академії НАУ, на якій були розглянуті ряд важливих питань щодо діяльності Курсантського та студентського самоврядування.

Засідання розпочалось зі звіту старшини Академії Дмитра Хаврель про результати та досягнення КСС ЛА НАУ за 2017-2019 роки. Зокрема були зазначені успішне проведення конкурсів «Міс Льотної Академії» та «Містер Льотної Академії», створення зони відпочинку в сквері «Аеронавігації», зміна графіку відвідування гуртожитків для гостей, затвердження нового Положення про курсантське та студентське самоврядування ЛА НАУ.

Наступним пунктом порядку денного було питання про дострокові вибори старшини Академії. З числа курсантів та студентів були висунуті наступні кандидатури:

  1. Антоненко Сергій (ФМ, 481 група)
  2. Бігунов Ілля (ФЛЕ, 171 група)
  3. Курлова Дарія (ФОПР, 871 група)
  4. Кушнірук Дмитро (ФЛЕ, 172 група)

Особливим став той факт, що курсант Бігунов Ілля зняв свою кандидатуру на користь кандидата Курлової Дарії, мотивуючи це схожістю їх передвиборчих програм та єдиним поглядом на способи підвищення результативності самоврядування.

Після успішного проведення таємного голосування були озвучені наступні результати:

-        Антоненко Сергій – 2 голоси

-        Курлова Дарія – 43 голоси

-        Кушнірук Дмитро – 10 голосів

-        недійсні – 4 бюлетеня

Таким чином Конференція затвердила на посаді старшини Академії курсанта ФОПР Курлову Дарію.

Далі на засіданні було розглянуто питання про затвердження кошторису КСС ЛА НАУ на 2019 рік. Було прийнято рішення розподілити кошти у наступному процентному співвідношенні:

  • спортивний інвентар – 10%
  • організація конкурсів та концертів – 5%
  • облаштування гуртожитків – 50%
  • облаштування навчальних корпусів – 20%
  • відрядження курсантів та студентів – 10%
  • оргтехніка – 5%

Також Конференція внесла незначні правки та уточнення до Положення про КСС ЛА НАУ.

Крайнім питанням став вступ КСС ЛА НАУ до ГО «Українська асоціація студентів». Рішення було прийнято одноголосно. З цього моменту самоврядування отримало можливість представляти інтереси курсантів та студентів Льотної академії на Всеукраїнському рівні і разом з цим отримало надійного захисника прав та свобод здобувачів вищої освіти у відносинах з іншими суб’єктами.

(с) FAUmedia – інформаційний ресурс КСС ЛА НАУ

www.t.me/fau_media
www.instagram.com/fau_media

За інформацією Дмитра Хавреля