26 листопада 2015 року на базі Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету відбулась ІV Міжнародна науково-практична конференція «Управління високошвидкісними рухомими об’єктами та професійна підготовка операторів складних систем». В заході взяли участь понад 100 науковців як з зарубіжних країн та і з різних міст України. Зокрема надіслали свої доповіді молоді учені з Центру ділового співробітництва у північних регіонах, м. Будо (Норвегія); Університету прикладних наук Вайєнштефан-Триєздорф (Німеччина); Університету Нового Південного Уельса, Австралія; Академії збройних сил ім. генерала Мілана Штефаника (Словакія) та інші.

Учасників конференції привітав начальник академії, доктор технічних наук, професор Неділько Сергій Миколайович, який наголосив на актуальність теми конференції, окреслив деякі проблеми сучасної науки. В своїй доповіді він зупинився на перспективних напрямках наукової діяльності науково-педагогічних працівників академії в умовах Євроінтеграції.

Пленарне засідання продовжили виступи професора кафедри інформаційних технологій, доктора геологічних наук Калашник Г.А. та тему «Механизмы регулирования дозовых нагрузок летных экипажей ВС ГА вследствие воздействия космического излучения»; доцента кафедри іноземних мов, кандидата педагогічних наук Москаленко О.І. на тему «Оптимізація педагогічного процесу оволодіння професійною англійською мовою з використанням комп'ютерних технологій та новітніх комунікативних методик навчання» та декана факультету менеджменту, кандидата технічних наук Залевського А.В. на тему «Концепція професійної підготовки фахівців за спеціальністю «Авіаційний транспорт».

Після пленарного засідання робота конференції продовжилась за п’ятьма секціями:

- технології та методи навігації і управління високошвидкісними рухомими об’єктами;

- технології та методи управління і професійної підготовки у системі обслуговування повітряного руху;

- удосконалення професійної підготовки фахівців з пошуку, рятування та авіаційної безпеки;

- фундаментальні та технічні науки у системі навігації і управління високошвидкісними рухомими об’єктами;

- економіко-управлінські та правові аспекти професійної підготовки авіаційних фахівців.

Молоді науковці академії разом зі своїми колегами інших вузів та науковими керівниками обговорили багато питань про практичне застосування результатів досліджень. Найбільш вагомі наукові доповіді в кожній із секцій були відзначені науковими керівниками секцій.

За результатами конференції передбачається створення збірника матеріалів ІV Міжнародної науково-практичної конференції, що міститиме оригінальні наукові дослідження з важливих проблем управління високошвидкісними рухомими об’єктами та професійної підготовки операторів складних систем.

Організаційний комітет конференції вдячний всім науковцям, науково-педагогічним працівникам академії, гостям з інших вузів за активну участь в роботі конференції та бажає всім успіхів у науковій діяльності.

Оргкомітет конференції