17 лютого 2023 року в Льотній академії Національного авіаційного університету була проведена гостьова лекція на тему «Особливості проведення наукових досліджень в умовах воєнного стану» для здобувачів третього освітньо-наукового рівня вищої освіти (докторів філософії) освітньо-наукової програми «Транспортні технології в авіаційному транспорті» за спеціальністю 275 «Транспортні технології» та здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 272 «Авіаційний транспорт».

Лектор Тристан Андрій Вікторович — полковник Збройних сил України, доктор технічних наук, старший науковий співробітник, заступник начальника Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки з наукової роботи. Лекція проходила на онлайн платформі Zoom.

Андрій Вікторович довів інформацію щодо вимог діючих нормативних документів до організації та проведення наукових досліджень з урахуванням останніх змін в національному законодавстві. Він навів приклади цьогорічних переможців національного відбору проектів за грантовою підтримкою Національного фонду досліджень України.

Присутніх було ознайомлено з :

  • пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки та інноваційної діяльності загальнодержавного рівня, в авіаційної галузі тощо;
  • основними науково-технічними трендами розвитку (проривних технологій) на 2020-2040 рр. на думку експертів НАТО;
  • можливостями реалізації наукових ідей за допомогою грантів (Український фонд стартапів);
  • порядком формування тематики наукових досліджень та реалізації очікуваних результатів.

Лекція проходила в інтерактивному форматі, всі учасники мали змогу дискутувати та задавати питання.

За інформацією кафедри льотної експлуатації
та безпеки польотів ЛА НАУ