Пішов з життя видатний науковець, засновник наукової школи педагогічного напряму академії, доктор педагогічних наук, професор, Відмінник освіти України, Почесний працівник авіаційного транспорту України Роберт Микитович Макаров. Людина-легенда, людина – патріот академії, людина – професіонал, який, незважаючи на складну хворобу до останніх днів докладав зусиль для наукового розвитку академії, професійної підготовки висококваліфікованих авіаційних фахівців. Ім’я Роберта Микитовича відомо в авіаційному та науковому світі далеко за межами Кропивницького і України.

В академії він пройшов усі сходинки свого професійного розвитку від викладача, завідувача кафедри, заступника начальника з наукової роботи, директора науково- дослідницького комплексу КЛУ, проректора ДЛАУ з наукової роботи. Його роль у розвитку авіаційної підготовки фахівців важко переоцінити. Саме він започаткував наукову школу системної організації професійної підготовки майбутніх авіаційних фахівців. Десятки науковців завдячують йому за свої перші кроки у науці. Для багатьох викладачів академії він став наставником, учителем, науковим керівником. Тисячі авіаторів навчалися за його підручниками та посібниками.

У цей трагічний день висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким Роберта Микитовича. Поділяємо ваше горе, сумуємо разом з вами, підтримуємо вас у годину скорботи.

Нехай світла пам’ять про Роберта Микитовича Макарова назавжди залишиться в серцях близьких,учнів та колег. Вічна пам’ять!

Прощання з Робертом Микитовичем відбудеться 24.03.2023 о 14.00 на Старолелеківському кладовищі (Стара Балашівка за переїздом).