ІV Міжнародна науково-практична конференція «Теоретичні і прикладні напрямки розвитку туризму та рекреації в регіонах України» - гарна нагода у професійному колі обговорити нагальні проблеми розвитку туристичної галузі в Україні.

У відкритті конференції взяли участь начальник академії С.Неділько, директор Українського державного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді С. Неділько, директор департаменту культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської облдержадміністрації В.Животовська, заступник начальника управління освіти, науки, молоді та спорту  облдержадміністрації Л.Шатна представники компанії Safeus Drone Шин Мо Се та Пек Сунг Дже з Південної Кореї.

В програмі роботи конференції – пленарне засідання було присвячено нагальним проблемам розвитку туризму в регіонах України, а робота наукових секцій проводилась за напрямками «Економічні проблеми, менеджмент та маркетинг в туризмі», «Географія туризму та рекреації», «Теоретичні, методичні та організаційні основи спортивного туризму та активної рекреації», «Психолого-педагогічні та правові аспекти туризму та рекреації, підготовка фахівців з туризму», «Екологічні аспекти туризму та рекреації», «Краєзнавчий туризм».

Конференція викликала широкий резонанс у наукової спільноти України. До участі в конференції представили доповіді майже 90 науковців з Києва, Харкова, Одеси, Запоріжжя, Сум, Тернополя, Ужгорода, Умані, Полтави,  Кривого Рогу, Кам'янця-Подільського, Гайворона, а також з Казахстану, Білорусі, Південної Кореї, Словенії, Туреччини, Азербайджану, Марокко. Серед учасників конференції - 10 докторів наук та 36 кандидатів наук.

Кропивницький був представлений широким колом науковців Льотної академії Національного авіаційного університету, а також Центральноукраїнського національного технічного університету, Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. Володимира Винниченка, обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, обласного краєзнавчого музею, представниками туристичного бізнесу області.