17 лютого 2023 року в Льотній академії НАУ розпочалися майстер-класи розробника комп'ютерного зору (Computer Vision Developer) Віктора Чепракова (Литва), який має потужний практичний досвід роботи у цьому напрямку в різних міжнародних командах.

До участі у майстер-класах запрошені студенти, аспіранти, науково-педагогічні працівники Льотної академії, дотичні до освітньо-професійної програми «Авіаційні робототехнічні системи».

Заняття мають гнучкий формат з можливістю активної участі всіх присутніх та мають за мету сформувати загальне уявлення про комп’ютерний зір, оцінити поточний стан справ у галузі, показати роботу методів і концепцій на прикладах програм Computer Vision, підготувати основу формування команд для вирішення конкретних завдань.

Майстер-класи дають можливість дізнатись про базові технології розв’язання складних задач, що таке насправді штучний інтелект, яку користь він приносить, які ризики пов'язані з використанням технологій та як такі технології використовуються у повсякденному житті.

Кожне заняття насичене цікавими практичними прикладами, під час обговорення яких у присутніх формується розуміння, що там «під капотом».

Організацією міжнародної співпраці займалася к.т.н. доцент кафедри фізико-математичних дисциплін та застосування інформаційних технологій в авіаційних системах, гарант освітньо-професійної програми «Авіаційні робототехнічні системи» Людмила Джума за сприяння та участі інженера відділу міжнародних зв’язків Катерини Долгоєрової.

Відділ міжнародних зв’язків
Льотної академії НАУ