18-24 березня 2023 року в онлайн форматі України проходив всеукраїнський захід – Зимова школа молодого науковця 3.0, якій було організовано Радою молодих учених при Міністерстві освіти і науки України.

Тижневий онлайн-інтенсив був проведений для всіх бажаючих молодих науковців. Учасником від Льотної академії була Ольга Мазуренко, здобувачка 4 курсу аспірантури зі спеціальності 011 – Освітні, педагогічні науки.

Зимова школа молодого науковця - це комунікація з науковцями, які протягом тижня допомогли здобути нові знання, поділитися власним практичним досвідом. Головною метою діяльності «Зимової школи молодого науковця 3.0» є надання консультативної допомоги молодим вченим, підвищення якості наукових досліджень, професійне зростання та ефективна підготовка конкурентоспроможного вченого в сучасних умовах України.

У рамках Зимової школи були розглянуті такі питання: «Правові аспекти академічної доброчесності», «Дао вченого», «Цифрові відкриті системи та сервіси для організації і проведення наукового дослідження: поради для аспірантів та молодих учених», «Публікація: від пошуку натхнення до фідбеку», «Роль нетворку в кар’єрі вченого: власний досвід роботи в Eurodoc».