Під час зустрічі фахівці Кропивницького місцевого центру презентували систему безоплатної правової допомоги, ознайомила молодь з історією створення системи БПД в Україні, розповіли про структуру, принципи роботи системи, крім того, запропонували ознайомитися з роботою Кропивницького місцевого центру.

Студенти відвідали Кропивницького бюро правової допомоги, де фахівці здійснюють прийом громадян, надають інформацію, консультації з правових питань, мали можливість поспілкуватися з юристами відділу правової допомоги, які займаються безпосередньо складанням документів процесуального характеру.

Начальник відділу правової допомоги, Олександр Насулич розповів про види безоплатної правової допомоги, про способи її отримання, роз’яснив, які категорії осіб мають право на безоплатну вторинну правову допомогу відповідно ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Зі студентами було розглянуто приклади вирішення конкретних питань, з якими звертаються клієнти до Кропивницького місцевого центру з надання БВПД.

Молодь активно комунікувала, ставила питання та отримувала відповіді, щодо роботи юристів, особливостей роботи системи БПД в умовах воєнного стану, про застосування нових норм законодавства в юридичній практиці.