22-24 червня 2023 року у місті Кракові (Польща) відбулася Міжнародна конференція RELO ALUMNI WORKSHOP «Reclaiming Pespectives: Mindfullness & Social Emotional Learning in ELT» за підтримки Регіонального відділу з питань викладання англійської мови Посольства США в Україні (RELO) та WorldLINK Foundation. 59 викладачів англійської мови були відібрані серед випускників програм RELO, серед яких була доцентка кафедри професійної та авіаційної мовної підготовки Герасименко Людмила Сергіївна, яка є випускницею програми OPEN (the Online Professional English Network) курсу «Using Educational Technology in the English Language Classroom», який проводили викладачі Державного університету Айови США.

Тематика триденного тренінгу торкалася питань встановлення безпечного середовища для студентів, підтримання ментального здоров’я викладачів та студентів. Психічне здоров’я педагога є стрижневим елементом для забезпечення ефективного навчального процесу під час війни. Це як у авіації під час аварійної ситуації – спочатку ми надягаємо кисневу маску собі, а потім дитині, тобто пріоритетом є ментальне здоров’я педагога, тоді можливо створити безпечне психологічне середовище стабільності для студентів. Одним із шляхів поповнення ресурсу викладача є практика усвідомлення та інтеграція соціального та емоційного навчання в освітнє середовище.

Інструкторами на семінарі були Луїс Хав'єр Пентон Еррера, Ph.D., професор Економічно-гуманістичної академії у Варшаві, Польща, та Патрік Козакевич, сертифікований фахівець з питань психічного здоров’я, викладач програми усвідомленості у великій багатонаціональній інформаційно-технологічній компанії Kyndryl – The Heart of Progress. Упродовж трьох днів учасники вчилися основам усвідомленості, проходили щоденні практики, дізналися про соціально-емоційне навчання (SEL) як педагогічний підхід, розвивали уміння планування, інтеграції та моніторингу SEL, знайомилися з техніками роботи з травмами війни під час викладання англійської мови, ділилися досвідом у форматах круглих столів.

30 червня 2023 року на кафедрі професійної та авіаційної підготовки відбувся воркшоп для викладачів кафедри, який провела Герасименко Людмила Сергіївна, на якому вона поділилася корисними ресурсами та можливостями Регіонального відділу з питань викладання англійської мови Посольства США в Україні, закцентувала на необхідності застосування підходу соціального та емоційного навчання (SEL) у процесі викладання іноземної мови та практик усвідомленості для покращення ментального здоров’я викладачів.

За інформацією кафедри
професійної та авіаційної мовної підготовки