Робочий тиждень для курсантів 4-6 курсів ОПП «Льотна експлуатація повітряних суден» та «Технічне обслуговування та ремонт повітряних суден і авіадвигунів» розпочався із зустрічі з деканом та заступниками декана факультету льотної експлуатації з питань практичної льотної підготовки та можливостей подальшого працевлаштування.

Важливою для здобувачів вищої освіти інформацією стало роз’яснення постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до пункту 2.13 Правил перетинання державного кордону громадянами України». Тепер правила дозволяють студентам або курсантам, які здобувають освіту за авіаційними спеціальностями, виїзд за кордон під час воєнного стану для отримання льотної практики. Таке рішення було прийнято через те, що в умовах закритого неба над Україною для цивільних повітряних суден значний перелік майбутніх фахівців, які хочуть пов’язати своє життя з авіацією не могли завершити повний цикл навчання для отримання відповідних свідоцтв через брак неможливість пройти практичну підготовку.

Тепер «вікно можливостей» відкрито. Створюються процедури, які дозволять ним скористатися. Так міжурядовий чесько-український проєкт вже пішов цим шляхом для реалізації практичної підготовки курсантів-пілотів ЛА НАУ.

Зараз спільно з Державної авіаційною службою України розробляються можливі траєкторії підготовки і інших фахівців авіаційного персоналу, для сертифікації котрих необхідна практика, яку неможливо отримати в Україні в умовах «закритого неба» (авіаційних диспетчерів, бортпровідників тощо).

Також на період воєнного стану в Україні, здобувачам вищої освіти запропонували й інші траєкторії самовдосконалення та підвищення фахового рівня.