У рамках співпраці із Громадською організацією «Чистий аркуш» та з метою превентивної роботи з протидії торгівлі людьми в Кіровоградській області, 09 листопада 2023 року в Льотній академії Національного авіаційного університету відбувся онлайн-захід на тему: «Як не потрапити в ситуацію торгівлі людьми?»

Модератором зустрічі виступив член ГО «Чистий аркуш», здобувач третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти ступеня доктора філософії академії Сергій Кузютічев. Онлайн-захід здійснено в межах пілотних позицій дисертаційного дослідження здобувача щодо особистісної та професійної самореалізації майбутнього викладача вищої школи, під керівництвом кандидата педагогічних наук, доцента Тетяни Тернавської.

Сергій Кузютічев виступив зі вступним словом, в якому розкрив напрямки діяльності громадської організації, актуальність проблеми торгівлі людьми та важливість усвідомлення ризиків для кожного, щоб не стати потерпілим від злочину торгівлі людьми.

Основним доповідачем виступив національний експерт з протидії торгівлі людьми, співзасновник ГО «Чистий аркуш» Валентин Боровиков.

Основними тезами заходу були: «Повномасштабне вторгнення росії на територію України – «ідеальне» підґрунтя для торгівлі людьми», «Результати національного дослідження уразливості населення до торгівлі людьми та експлуатації в умовах війни (жовтень 2022 р.)», «Яка кількість постраждалих від торгівлі людьми у світі?», «Країни-лідери злочинів торгівлі людьми», «Яка кількість постраждалих від торгівлі людьми в Україні (статистичні дані)?», «Що таке торгівля людьми (визначення форми експлуатації відповідно до нормативних документів)?», «Поради, як не потрапити до ситуації злочину торгівлі людьми», «Допомога постраждалим від злочину торгівлі людьми» тощо.

До онлайн-заходу долучилися здобувачі першого (бакалаврського), другого (магістерського) та третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти академії за такими спеціальностями: 272 Авіаційний транспорт, 073 Менеджмент, 081 Право, 275 Транспортні технології (авіаційний транспорт); 011 Освітні, педагогічні науки.

Захід відбувся в режимі гостьової лекції з елементами інтерактивних запитань та живої дискусії. Усі учасники почули від спікерів приклади реальних випадків злочинів торгівлі людьми, зокрема, у Кіровоградській області. У кінці зустрічі слухачі отримали цінні поради, як не потрапити до ситуації злочину торгівлі людьми, куди можна звернутися для протидії злочину торгівлі людьми і якими законними сервісами потрібно користуватися для безпечного пошуку роботи.

За інформацією аспірантури Льотної академії НАУ