27 лютого Льотну академію відвідали курсанти 3-го курсу Луганського навчально-наукового інституту імені Е.О. Дідоренка Донецького державного університету внутрішніх справ. Для них була проведена екскурсія по Алеї авіаторів – виставковому просторі, що розкриває більш ніж столітню історію авіації нашого краю.

Гості академії побували в салоні інтерактивного музею-літака Ан-24, де збережено все типове обладнання та розміщено спеціальний дисплей для перегляду тематичних відеофільмів. Для курсантів була прочитана лекція «Захоплення повітряного судна з метою угону: хронологія подій в історії вітчизняної цивільної авіації». Модераторка заходу к.і.н., доцентка ІРИНА РОМАНЬКО відповіла на численні питання щодо історії розвитку авіації в Україні та світі.

А далі був тренінг… по звільненню «заручників» – умовних пасажирів літака, яких захопили терористи.

Старший викладач кафедри спеціальних дисциплін та професійної підготовки ЛННІ імені Е.О. Дідоренка ДонДУВС майор поліції БУР'ЯН І.В., доцент кафедри спеціальних дисциплін та професійної підготовки ЛННІ імені Е.О. Дідоренка ДонДУВС СІДЕЛЬНІКОВ І.О. та начальник відділу забезпечення освітньої та наукової діяльності ЛННІ імені Е.О. Дідоренка ДонДУВС майор поліції ВЕРЕТЯННІКОВ В.О провели виїзне факультативне практичне заняття з навчальної дисципліни «Тактико-спеціальна підготовка» за темою: «Тактика дій працівників поліції у разі викрадення або захоплення повітряного судна».

Курсанти зі спорядженням для страйкболу (пістолет «Gyma Glok 18») відпрацьовували необхідні професійні навички. З поставленим завданням впорались на «відмінно».

Тож, початок співпраці покладено. Рухаємось разом до Перемоги!

За інформацією доцентки кафедри права
та соціально-гуманітарних дисциплін
Ірини Романько