11 квітня для курсантів другого курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів досудового розслідування та студентів першого курсу факультету підготовки фахівців права, управління та економічної безпеки ДонДУВС були проведені екскурсії в Льотній академії НАУ.

Модераторка заходу ІРИНА РОМАНЬКО підготувала для гостей ЛА НАУ розлогу екскурсійну програму: навчально-тренувальний науково-дослідний центр пошуку і рятування; Музей історії авіації; «Алея авіаторів» та інтерактивний музей-літак «Антонов-24». Разом із студентами учасниками заходу стали викладачі ДонДУВС – завідувач кафедри господарсько-правових дисциплін та економічної безпеки, к.ю.н., доцент СЕРГІЙ ВАСИЛЬЄВ та доцентка кафедри, к.е.н., кураторка груп ОЛЕНА ГУЗЕНКО.

Доцентка кафедри пошуку, рятування та авіаційної безпеки ЛА НАУ, к.п.н. ЯНА МАНДРИК ознайомила здобувачів освіти ДонДУВС з роботою тренажерного залу відпрацювання процедур аварійної евакуації та застосування аварійно-рятувального обладнання, тренажерного залу верхолазної підготовки, а також тренажерного залу відпрацювання процедур вилучення постраждалих з аварійних транспортних засобів та надання медичної допомоги.

В Музеї історії авіації к.і.н., доцентка ІРИНА РОМАНЬКО розповіла про історію становлення світової авіації, видатних авіаторів різних епох та етапи розвитку авіації на території нашого краю. Екскурсанти оглянули численні моделі літаків, світлини, документи, стенди з літописом 73-річної історії авіаційного ЗВО, сувеніри з багатьох країн від іноземних курсантів, які у різний час пройшли навчання в льотній академії, та головний експонат – кабіну літака, що використовувалась в якості тренажеру для підготовки пілотів.

На Алеї авіаторів, де розміщений історично-декоративний комплекс, що розкриває більш ніж столітню історію авіації Кіровоградщини, курсанти та студенти ДонДУВС не тільки побачили авіаційну техніку ще радянського виробництва (літаки Ан-24, Як-40, Іл-28, МіГ-21), а й мали змогу піднятися на борт літака Ан-24, відчути себе в якості пасажирів та екіпажу повітряного судна.

За матеріалом доцентки кафедри
права та соціально-гуманітарних дисциплін ЛА НАУ
Ірини Романько