7 жовтня 2017 року (субота) біля Будинку культури «Авіатор» Льотної академії НАУ вперше відбудеться свято безпілотних літальних апаратів «Світ дронів». В програмі:

- Виставка безпілотних літальних апаратів кращих світових брендів.

- Майстер-класи та пробні польоти для відвідувачів (на стадіоні «Ікар»).

- Екскурсії  інтерактивними музеями академії.

- Презентація команди дрон-рейсингу академії «Козачий ЕскаДрон 4.0»

Родзинкою заходу є фінальний етап чемпіонату України з Дрон-рейсингу – перегонів швидкісних дронів, що організує Українська Асоціація Дрон-Рейсингу (UADR). На трасі, що проходить навколо справжніх літаків у Музеї літаків під відкритим небом протягом двох днів (7-8 жовтня) змагатимуться 50 кращих пілотів за право представляти Україну на чемпіонаті Європи та Світу! 

Початок  заходу 7 жовтня о 10.00 біля Будинку культури «Авіатор» Льотної академії  НАУ.

Також в рамках заходу передбачено спілкування організаторів із представниками засобів масової інформації. ( 7 жовтня , 10.30-11.00)

Захід є складовою частиною Всеукраїнського науково-практичного семінару: «Безпілотні літальні апарати України: законодавча база, підготовка кадрів, інноваційні технології»,  який проходить 6-7 жовтня 2017 року у Льотній академії НАУ. До участі у заході долучилися представники Державіаслужби України, авіаційних компаній, громадських організацій, що зацікавлені у встановленні чітких та зрозумілих правил застосування інноваційних технологій у сфері безпілотної авіації, представники компаній, що займаються виробництвом та експлуатацією безпілотників, науковці, представники силових структур, представники місцевої влади.

Зокрема, 6 жовтня відбудеться обговорення таких важливих для розвитку галузі питань, як напрями використання безпілотних літальних апаратів та галузеві особливості і потреби (сільське господарство, пошук та порятунок, сфера послуг, військові потреби, журналістика, спорт, екологічні проекти, освіта, наукові проекти, охорона та нагляд і таке інше); стан законодавства щодо використання безпілотних літальних апаратів у світі та в Україні (класифікації безпілотних літальних апаратів, порівняльний аналіз законодавчої бази різних країн, тенденції розвитку українського законодавства, заборони та обмеження); освітні тенденції, пов’язані з розробкою та використанням безпілотних літальних апаратів; потреби у операторах БПЛА та прогнози на майбутнє. (Вимоги до оператора БПЛА, необхідність у навчанні та сертифікація операторів БПЛА в залежності від типа апарату та галузі використання).

Відкриття семінару відбудеться 6 жовтня о 10.00 у І корпусі Льотної академії НАУ, ауд. 317.