Під час щорічного звіту про льотну діяльність та планування роботи на наступний рік заступник начальника академії з організації та забезпечення льотної роботи Валерій Задков зазначив, що академія готова до сезону навчальних польотів курсантів.

У 2018 році поновлений ресурс льотного парку академії, а також у 2019 році заплановано та проведено всі необхідні процедури по оренді додаткових повітряних суден та авіаційного навчального тренажеру.

Для здійснення практичної льотної підготовки курсантів у 2019 році академія планово матиме 4 навчальні літаки К-10; 4 літаки НАРП-1; 2 літаки Cessna-172 RG; 1 літак – ХіАТ 650 УТ; 1 багатодвигунний літак (Веechcraft-76); 1 авіаційний тренажер  FNPT.

За словами заступника начальника академії з економічної та адміністративно-фінансової роботи Олександра Чумака, всі необхідні роботи по забезпеченню польотів, як то страхування аеродрому, проходження тендерних процедур для закупівлі палива та оренди повітряних суден вже проведено. А значить сезон польотів розпочинається вчасно.

Курсанти отримали повну інформацію про організацію льотної практики у цьому році та відповіді на свої запитання під час зустрічі з начальником академії Артуром Дрезналем, заступником начальника академії з економічної та адміністративно-фінансової роботи Олександром Чумаком, заступником начальника академії з навчальної науково-методичної та виховної роботи Анатолієм Залевським та деканом факультету льотної експлуатації Валерієм Шульгіним.

За програмою практичну льотну підготовку мають розпочати курсанти другого, третього та четвертого курсу за бюджетною формою навчання та ті, що навчаються за контрактом, але до польотів будуть допускатися лише ті, хто успішно склав дисципліни сертифікаційного акту, має свідоцтво про проходження теоретичного навчання на тип літака та медичний сертифікат першого або другого класу. З урахуванням зазначених документів, графік польотів курсантів бюджетної форми навчання формується відповідно до рейтингу успішності.

28 березня медико-санітарна частина академії успішно пройшла перевірку комісії медичного відділу Державіаслужби України для атестації робочого місця та початку роботи авіамедичного екзаменатора.  А також академією розпочато проведення процедури сертифікації згідно Наказу №565 Державіаслужби України Про затвердження Авіаційних правил України "Технічні вимоги та адміністративні процедури для льотних екіпажів цивільної авіації" відповідно до європейських стандартів.