Проєкт "Норвегія - Україна" є одним із наймасштабніших в Україні з 2003 року та фінансується Урядом Норвегії.

4 грудня 2023 року Льотна Академія Національного авіаційного університету, за участю представників Головного управління ДСНС у Кіровоградській області та Управління патрульної поліції у Кіровоградській області, прийняла участь у Міжнародному семінарі, присвяченому 20 річниці проєкту "Норвегія - Україна".

Льотна Академія НАУ входить до Норвезько - Українського університетського альянсу та бере участь у реалізації проєкту "Норвегія - Україна". Метою проєкту є ефективне впровадження моделі професійної та соціальної адаптації військовослужбовців, ветеранів та членів їхніх сімей в державну систему України.

У Міжнародному семінарі взяли участь заклади вищої освіти, а також команда викладачів університету NORD, який є норвезьким партнером проєкту.

Координаторка проєкту в Україні Ольга Філіна доповіла про Норвезько - Українське партнерство, передісторію та перспективи його реалізації.

Учасники Міжнародного семінару наголосили, що даний проєкт є дуже актуальним в наш час, оскільки сотні тисяч військовослужбовців, ветеранів та членів їхніх сімей потребують соціальної адаптації, психологічної допомоги, професійної перепідготовки та створення власних підприємств малого (сімейного) бізнесу.