30–31 березня 2024 року на базі Льотної академії НАУ, в рамках Дня відкритих дверей, проводився ХXX Чемпіонат Кіровоградської області зі спортивного туризму – пішохідний туризм в закритих приміщеннях.

Захід відбувся за участю депутата Верховної Ради України VIII скликання, депутата Кіровоградської обласної ради IX скликання, Президента Федерації спортивного туризму України Олександра ГОРБУНОВА, який вітальним словом та побажаннями перемоги відкрив захід та нагородив переможців минулих змагань, та першого віце-президента Федерації спортивного туризму України, д.г.н, професора Олександра КОЛОТУХИ.

До вітального слова долучились в.о. директора Льотної академії НАУ, д.т.н, професор Сергій НЕДІЛЬКО та заступник директора з навчальної, науково-методичної та виховної роботи, к.т.н., доцент Анатолій ЗАЛЕВСЬКИЙ.

Змагання проходили у Центрі пошуку та рятування Льотної академії. Учасники Чемпіонату долали командну дистанцію з класу «Командна смуга перешкод».

30 березня змагалася молодша та середня групи учасників команд Кіровоградської області, а 31 березня свою майстерність демонструвала доросла група 2006 р.н. і старшого віку, де брали участь здобувачі нашої академії. В напруженій боротьбі наші спортсмени під керівництвом Олексина Миколи зайняли ІІ місце (Січкар Дмитро, Ворошило Дмитро, Лук’яненко Нікіта та Молочко Софія), ІV місце (Михайлов Роман та Фофанов Данило) та VI місце (Дем’янчук Владислав, Торбенко Нікіта та Ставертій Софія).
Вітаємо наших хлопців та дівчат і бажаємо їм подальших перемог.

Чемпіонат зі спортивного туризму проходив в рамках Дня відкритих дверей, де учасники ознайомились з особливостями Вступної кампанії 2024. Відповідальний секретар приймальної комісії, к.п.н., доцент кафедри аварійно-рятувальної, професійно-прикладної фізичної підготовки та туризму Оксана ЗАХАРОВА та члени приймальної комісії розповіли про Льотну академію, спеціальності, освітньо-професійні програми та правила вступу, а також про можливість проходження та переваги підготовчих курсів перед вступом.

Під час участі у змаганнях, учасники мали змогу відвідати музей авіації та дізнатись про історію авіації, ознайомитись з музейними експонатами та відвідати музейний експонат літака Ан-24, посидіти за штурвалом, в якості пасажира та зробити фото на згадку.

Фотозйомку заходу забезпечив завідувач лабораторією кафедри конструкції повітряних суден, авіадвигунів та підтримання льотної придатності, керівник освітнього центру «Крим-Україна, Донбас-Україна» Ігор СИРОЇЖКА.

Учасники змагань подякували керівництву Льотної академії НАУ за гостинність та позитивні емоції.

За інформацією Центру громадських зв’язків
Льотної академії НАУ